Følg Bydel Stovner

Et samarbeid om teknologisk fremdrift for nattevakttjenesten

Nyhet   •   mar 24, 2018 11:00 CET

UKENS DIGITALE NYHET: Denne uken er nyheten om Bydel Alna og Bydel Stovners samarbeid i en Google Design Sprint.

Bydel Stovner har samarbeidet i et sprintlag med Bydel Alna om hvordan man kan ta i bruk teknologi for å kontinuerlig forbedre nattevakttjenesten. Tanken er å øke tryggheten og kvaliteten for beboere, ansatte og pårørende.Temaet for sprinten var «hvordan effektivisere nattjenesten ved Alna bo- og miljøarbeidertjeneste ved hjelp av (velferds)teknologi?».

På sprintlaget var det fire fagpersoner; to fra Bydel Alna og én fra Bydel Stovner. Fra Netlife som leverer tjenesten deltok tre konsulenter. Sprinten startet egentlig med slutten. Laget brukte tid på å finne ut hvor de ønsket å være om et år – og å finne den riktige problemstillingen å løse. Det ble til slutt «Ta i bruk teknologi på natt for å gi økt trygghet og kvalitet for beboere, ansatte og pårørende».

Det er ikke alltid like enkelt å skulle komme opp med en løsning når tiden er knapp og det er mange på laget. Selv om laget var enig i hvordan det kan se ut i fremtiden, fantes det mange floker å løse for å finne ut hvordan prosjektet kan komme i gang. Siste dagen ble testpersoner intervjuet om ideene som kom fram fra mandag til torsdag. 

Spørsmål som ble tatt opp i sprinten var for eksempel: Hvordan få med oss ansatte, fagforbundet, tillitsvalgte og så videre, og forklare at dette er en løsning, ikke et problem? Og hvordan sørge for å ha riktig kompetanse til rett tid og på rett sted?

En Google Design Sprint er en metode for å samle innsikt, teste ideer og utvikle en løsning. I fem dager jobber man intensivt med problemstillingen. Målet er å raskt lære hva som fungerer, og hva som ikke fungerer. Det legger opp til at sprintteamet har fullt fokus på oppgaven i fem dager, og hjelpemidler som datamaskin og mobiltelefoner er ikke tillatt. Målet er at man skal få gjort mye på kort tid.

I løpet av uka ble sprinten redefinert fra å være en tradisjonell designsprint til å bli et langt arbeidsmøte, og prosjektet med å legge om nattevaktstjenesten fikk en kickstart. Dette er også viktig læring, og viser oss at når man starter med behovet er ikke alltid løsningen den man så for seg på forhånd. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.