Gå videre til innhold
(Foto: Finn Skogstad)
(Foto: Finn Skogstad)

Blogginnlegg -

Rask psykisk helsehjelp - kurs høsten 2022

Rask psykisk helsehjelp Stovner er et gratis tilbud for deg som ønsker støtte og veiledning når livet har blitt vanskelig. RPH tilbyr nettbasert assistert selvhjelp, individuelle samtaletimer, grupper og kurs. 

Rask psykisk helsehjelp er et tilbud er for innbyggere i Stovner bydel, som er over 16 år. Her får du en oversikt over kurs høsten 2022. Alle kurs er gratis.

Kontakt for påmelding:

Telefon:  904 75 891

E-post:  raskpsykisk@bsr.oslo.kommune.no

Telefonen er åpen mellom kl. 12:00-13:00 mandag til fredag. Utenom denne tiden kan du ta kontakt på SMS eller e-post.

Besøksadresse:

Stovner-senteret, plan 3 (ved siden av Terrassen kafé). På døra står det «Seksjon helsefremmende tjenester».

Kurs


Mentale vitaminer

Dette er et kurs for deg som ønsker verktøy til å håndtere en vanskelig hverdag. Kurset går over fire samlinger og er basert på kognitiv atferdsterapi. Du vil lære hvordan tanker, følelser, handlinger og kroppslige reaksjoner påvirker hverandre. 

Du blir kjent med dine tanke- og atferdsmønstre, og hvordan du kan påvirke disse slik at du kan få det bedre i eget liv. Det blir gitt hjemmeoppgaver mellom samlingene. Kurset er også relevant for pårørende. Du kan delta fysisk eller digitalt og enten på dagtid eller på ettermiddag-/kveldskurs.

Datoer for kurs-start:

  • Tirsdag 4.oktober kl.12:30-14.30 (videre kursdatoer 11., 18. og 25.oktober)
  • Tirsdag 8.november kl.16:00-18:00 (videre kursdatoer 15., 22. og 29.november)
  • Tirsdag 17.januar kl..12:30-14:30 (videre kursdatoer 24. og 31.januar og 7.februar)

Mindfulness/oppmerksomt nærvær

Mindfulness handler om å være til stede og oppmerksom på det som erfares i øyeblikket, med en vennlig, åpen holdning. Forskning tyder på at mindfulness er hjelpsomt for deg som: 

- opplever stress eller utbrenthet

- har perioder med utfordringer relatert til depresjon og/eller angst, men som ikke er i en alvorlig, akutt fase akkurat nå

- har stressrelaterte smerter i kroppen

Eller: generelt ønsker mer ro, tilstedeværelse og overskudd i eget liv.

Kurset går over åtte oppmøtesamlinger, der du lærer meditasjonsøvelser som du øver deg på mellom kursdagene. Du behøver ingen tidligere erfaring med meditasjon, eller kjennskap til mindfulness. Kurset foregår denne gang på dagtid. Det anbefales at de som har behov for kurset og jobber, søker halvdags behandlingssykemelding pr.uke under kurset, slik at de kan delta.

Dato for kurs-start: 

  • 20.oktober, kl.9:00-11:00, over åtte uker

Stress og selvomsorg

Dette kurset passer for deg som ønsker å lære hvordan du kan best ta vare på deg selv i stressende tider. Kurset er basert på aksept- og forpliktelses terapi (ACT) og går seks ganger, over 12 uker. Du vil få anbefalte verktøy som du kan teste ut mellom kursdagene. Du øver deg for eksempel på å erfare og akseptere følelser når de oppstår, og å gjøre det som er nyttig og mest betydningsfullt for deg. Du kan delta enten digitalt eller ved oppmøte.

Dato for kurs-start:

  • 26.september kl. 16:00-18:00 (resterende kursdatoer: 10. og 24.oktober, 7. og 21.november og 5.desember)

Søvnkurs for deg som sliter med søvnvansker

Søvngruppe kan passe for personer som har vansker med å få sove, våkner for tidlig, eller har mange oppvåkninger i løpet av natten. Dette kurset er basert på kognitiv terapi som er anbefalt behandling ved langvarig søvnløshet. 

Behandlingen i gruppen består av undervisning og veiledning. Det legges opp til at hver enkelt jobber med innholdet på egenhånd mellom samlingene.

Lenke til søvndagbok her.

Dato for kurs-start:

  • 16.november kl.16:00-17:30 (kurset går fire onsdager, over tre måneder).

Gruppe


«Å leve med smerter»

Dette er en gruppe for kvinner som ønsker å lære å best håndtere langvarige, kroppslige smerter (for eks. fibromyalgi). Tilbudet består av felles rolig trening, samtale og læring av verktøy som kan bidra til å roe ned kropp og sjel.

Gruppen er åpen og rullerende.

Hver onsdag kl. 12:00 – 13:30 i gymsalen til vårt kontor på Stovner-senteret.

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo