Gå videre til innhold
FOREBYGGING OG MUSIKK: Stovner Rockefabrikk satser på ungdom med musikk som verktøy.
FOREBYGGING OG MUSIKK: Stovner Rockefabrikk satser på ungdom med musikk som verktøy.

Blogginnlegg -

​Nominert til gjev pris for ungdomsarbeid

I ni år har Willy Oftedals Ærespris blitt delt ut. I år er styrer hos Stovner Rockefabrikk, Atle Borgeteien, nominert. Han trekker fram det gode ungdomsarbeidet som gjøres innen musikk og kultur i det røde huset i Bydel Stovner.

– Det er utrolig hyggelig å bli nominert, ikke minst fordi det kommer fra «Rock mot rus». Det har gått fra å være et mindre ungdomsarrangement på Andøya til å nå stå sterkt som kulturarrangement, forteller Borgeteien.

Det er ni år siden Willy Oftedal – «Rock mot rus» sin festivalsjef, døde bare 53 år gammel. Prisen i hans navn deles ut i forbindelse med den 37. «Rock mot rus»-festivalen som går av stabelen fra 12.-14. april i Andenes i Nordland.

– Rockefabrikken er først og fremst et rus- og voldsforebyggende tilbud i Oslo. Hovedmålet er ikke å produsere artister og popstjerner, men å drive med forebyggende arbeid, forteller Borgeteien.

Han er veldig takknemlig for at nominasjonskomiteen har sett dette.

– Det at andre også forstår vår grunnoppgave er veldig hyggelig. Først og fremst er det forebygging som er viktigst, og så har vi valgt å ha musikk- og kulturfeltet som vår plattform, smiler han.

Han er nominert sammen med Kalle Hoigari fra Nesseby og Dissimillis.

– Det er veldig hyggelig, Dissimillis er jo veldig synlige her på Østlandet, og sørger for å promotere et godt verdisyn – likhet, toleranse og åpenhet. Jeg gleder meg til å oppleve arrangementet, og vet at det er mange ungdommer i sving der oppe. Det skal også være nattrock – det vil si at de har konserter gjennom hele natten. Det blir bra, forteller han.

I nominasjonen står det følgende; «Atle holder seg litt i bakgrunnen, men de som har hatt gleden av å jobbe med han, har sett utrolig mange ungdom ha glede av hans engasjement og arbeid innen ungdomsarbeid og kultur. Atle er også generelt bra på framsnakk av ungdom, og å gi alle som ønsker å prøve seg på musikk, lyd, lys, konsertarrangering og så videre en sjanse. Han er av typen som kan navnet på de fleste, om ikke alle, brukerne av huset, og tar seg tid til å snakke med alle som er innom oftere enn han egentlig har tid til. Atle tar ungdomskultur på alvor».

– Jeg mener nominasjonen peker på alle ansatte her som har stått i bresjen for å jobbe forebyggende med musikk og kultur som virkemiddel, sier Borgeteien.

– Rockefabrikken har historie helt tilbake til starten av 90-tallet, og jeg er så heldig å ha superflinke folk rundt meg.

 NOMINERT: Atle Borgeteien hos Stovner Rockefabrikk 

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo