Gå videre til innhold
Fra venstre: Rashid Nawaz, bydelsutvalgsleder på Stovner, Hodan Abdulkadir Dahir, ung ambassadør, Ramatou Hassane, ung ambassadør, Iselin Strand Glover, prosjektleder, Usman Mushtaq, byråd for arbeid, Oussama Sealiti og Adeel Mehmood, veiledere.
Fra venstre: Rashid Nawaz, bydelsutvalgsleder på Stovner, Hodan Abdulkadir Dahir, ung ambassadør, Ramatou Hassane, ung ambassadør, Iselin Strand Glover, prosjektleder, Usman Mushtaq, byråd for arbeid, Oussama Sealiti og Adeel Mehmood, veiledere.

Blogginnlegg -

Jobbsenter for unge på Haugenstua har åpnet

Jobbsenter for unge Stovner er utvidet med et nytt tilbud på Haugenstua. Hver tirsdag kan ungdom fra Haugenstua-området komme hit for å få hjelp til å søke jobb.

Tirsdag denne uka fikk det nye jobbsenteret besøk av Usman Mushtaq, byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo kommune. Her fikk han bli kjent med det nye jobbsenter-tilbudet på Haugenstua og høre om Bydel Stovners satsing på jobb for ungdom.

Stovner jobbsenters unge ambassadører, Hodan Abdulkadir Dahir (17) og Ramatou Hassane (19), var også med på møtet. De unge ambassadørene er brobyggere mellom Bydel Stovner og ungdom i bydelen, og informerer og rekrutterer til jobbsenteret blant annet gjennom TikTok.

– Husk å være optimistiske. Ungdom med flerkulturell bakgrunn har mye kompetanse og kunnskap om å manøvrere mellom ulike miljøer, noe som mange arbeidsgivere ønsker seg - mer og mer, var budskapet fra arbeidsbyråd Usman Mushtaq.

I startgropa

Det nye jobbsenter-tilbudet holder til i lokalet til fritidsklubben Verdenshuset på Haugenstua torg. Hit kan ungdom i alderen 15 til 25 år komme for å få hjelp til alt som har med jobb å gjøre, som søknader, CV, intervjucoaching og skattekort.

  • Jobbsenteret på Haugenstua er åpent hver tirsdag fra kl.17.00 - 20.00.

– Det nye jobbsenteret er fortsatt i startgropa. Nå vil vi kartlegge hva ungdom på Haugenstua ønsker seg av aktiviteter her, og så vil vi utvikle tilbudet sammen med dem, sier Iselin Strand Glover, prosjektleder for Jobbsenter for unge Stovner.

Oussama Sealiti er prosjektmedarbeider og veileder på jobbsenteret, og skal være fast på Haugenstua framover.

– Vi er kjempeglade for at vi har åpnet på Haugenstua. Ungdommene her er fantastiske og ivrige på å komme i gang med jobbsøkingen, sier Oussama.

Det nye jobbsenteret er et resultat av et innsiktsarbeid med bydelens unge. som viser at unge fra Haugenstua har lavere søkertall til Bydelens sommerjobber enn andre delbydeler. Stovner bydelsutvalg har dessuten bedt om en jobbsenter-avdeling på Haugenstua, i forbindelse med behandlingen av Bydel Stovners budsjett for 2023.

Oussama Sealiti er prosjekmedarbeider og fast veileder på det ny jobbsenteret for unge på Haugenstua.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882
Sarah Pierstorff

Sarah Pierstorff

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 99011088

Relatert innhold

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo