Gå videre til innhold
Bydel Stovner søker arbeidsgivere for sommerjobb

Blogginnlegg -

Bydel Stovner søker arbeidsgivere for sommerjobb

Bydelens sommerjobb er nå lyst ut, og prosessen med å rekruttere gode arbeidsgivere for de 200 ungdommene som får sin første jobberfaring er nå i gang. Er du arbeidsgiver og på jakt etter ung og motivert arbeidskraft, les videre!

Sommerjobben i Bydel Stovner er avhengig av gode arbeidsgivere som har behov for ungdom som ønsker å vise at de har god arbeidsmoral, lærer raskt og yter sitt beste i alle situasjoner. Bydelen har midler til å dekke lønnen til 200 ungdom, men behovet for sommerjobber er så enormt mye større.

– Vi leter spesielt etter arbeidsgivere med mulighet for å ansette de beste kandidatene i etterkant av sommerjobben, eller som er med på spleiselaget av lønnen slik at vi kan få råd til å ansette enda flere ungdom i sommerjobb, forteller Magali Hytten som koordinerer sommerjobbsatsingen.

De mest samfunnsengasjerte arbeidsgiverne vil profileres på instagramprofilen @Stovnerjobbsenter, som etter hvert har fått mange følgere. 

– På denne måten håper vi å få spredd engasjementet for å ansette ungdom, i tillegg til å vise hvor store ressurser ungdommene våre er, sier Magali engasjert. 

Tilbakemeldingene fra fjorårets sommerjobb viste at både ungdom og arbeidsgivere var godt fornøyde.

– Flere av ungdommene fikk jobbtilbud i etterkant av sommerjobben, noe vi virkelig synes er flott, forteller Hytten.

Eget oppfølgingsteam

Ungdommene som ansettes i sommerjobben kan både jobbe i egen bydel og ellers i Oslo og Viken innenfor rimelig reisevei. Bydelens egne tjenestesteder som barnehager, sykehjem eller andre er attraktive arbeidsplasser. Det forventes at ungdommene gis god opplæring og får oppfølging direkte av arbeidsgiver, men  sommerjobben har også et eget oppfølgingsteam som følger opp både ungdom og arbeidsgiver gjennom sommeren. 

– På denne måten klarer vi både få tatt tak i uønsket atferd, men også fange opp alle de gode tilbakemeldingene som våre unge arbeidstakere får, sier Magali og smiler.

To puljer

Ungdommene som kan søke på sommerjobben er bosatt i bydel Stovner og mellom 15-23 år. De heldige utvalgte tilbys en tre ukers jobb i enten uke 25-27 (21.06-09.07) eller uke 30-32 (26.07-13.08). Allerede etter 1 ukes utlysning er antall søkere over 100 personer. 

– Vi regner med å slå alle rekorder på antall søkere i år. Koronapandemien har gjort at enda færre ungdom enn vanlig har planer for sommeren, i tillegg til at mange har foreldre som er permittert eller har mistet jobbene sine. Derfor blir dette kanskje det viktigste og mest meningsfulle året vi tilbyr sommerjobber, sier Hytten. 

Hun legger til at det er stor forståelse for at det også for arbeidsgivere er knyttet stor usikkerhet rundt sommeren, men at de likevel ønsker å komme i kontakt med alle som kan være interessert i ung og motivert arbeidskraft.

Er du interessert, ta kontakt med:

Magali Hytten

E-post: magali.hytten@bsr.oslo.kommune.no

Telefon: 40 44 15 68 

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Caroline Rømming Varmbo

Caroline Rømming Varmbo

Seksjonsleder, seksjon nærmiljø 907 30 124

Relaterte nyheter