Gå videre til innhold
Her ser du noen av forskerne som skal jobbe med kartleggingen. Fra venstre: Marit Ekne Ruud, Bengt Andersen, Ingar Brattbakk, Astri Margareta Dalseide og Yngvild Margrete Mæhle
Her ser du noen av forskerne som skal jobbe med kartleggingen. Fra venstre: Marit Ekne Ruud, Bengt Andersen, Ingar Brattbakk, Astri Margareta Dalseide og Yngvild Margrete Mæhle

Nyhet -

​​Kartlegging av Vestli

Bydelsutvalget på Stovner ønsker gjennom groruddalssatsingen å bidra til at Vestli skal bli et enda bedre sted å bo og vokse opp gjennom en såkalt områderettet innsats. Med områderettet satsing menes en helhetlig innsats inn mot de mest levekårsutsatte områdene. Vi ønsker å styrke nærmiljøet, øke trivselen, bedre tryggheten, skape bedre nabolag, styrke de frivillige nettverkene, og å gi offentlige tjenester som er bedre tilpasset innbyggernes behov.

En god områderettet innsats krever en god stedsanalyse. Stedsanalysen skal gi Bydel Stovner et godt grunnlag for å skreddersy gode tiltak for delbydelen. Analysen skal både identifisere Vestlis utfordringer og muligheter, samt være et grunnlag for å utforme langsiktige mål og ønskede effekter av områderettede satsingen. Med bakgrunn i analysen skal man også foreslå konkrete og målrettede tiltak.

I kartleggingen skal befolkningens opplevelser, bruk og holdninger til Vestli vektlegges. Først da vil vi kunne sikre en områdesatsing som er basert på lokale ønsker og behov. Stedsanalysen vil også bygge på erfaringer fra Groruddalssatsingen og Tøyenløftet, samt annen forskning som omhandler by- og stedsutvikling.

Kartleggingen skal utføres av Arbeidsforskningsinstituttet og NIBR. Begge anerkjente forskningsinstitusjoner som har bred erfaring fra lignende stedsanalyser, blant annet på Grønland, Tøyen og Ammerud. Analysen skal gjennomføres innen utgangen av 2017, og endelig rapport vil bli levert over nyttår.

Dette ønsker vi kunnskap om:

  • Hva beskriver og kjennetegner befolkningen i området? Både de som bor på Vestli og de som bruker Vestli.
  • Hvordan bruker befolkningen lokalområdet på Vestli? Her ønsker bydelen særlig kunnskap om møteplasser, eventuelt mangel på møteplasser.
  • Hva er Vestlis styrker, svakheter og muligheter, både fysiske og sosiale? Her ønskes befolkningens vurderinger så vel som faglige vurderinger.
  • En oversikt over aktører på Vestli og deres holdninger og interesser i utviklingen av området.

Emner

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo