Følg Bydel Stovner

Hvor på Stovner vil du lade el-bil?

Nyhet   •   sep 15, 2018 19:45 CEST

Kommunal ladestasjon for elbil. Hvor på Stovner mener du de skal ligge?

På Stover er det kommunale ladeplasser for el-bil i Tokeruddalen. Er det behov for mer? Hvor skal de ligge? Bydelen skal komme med forslag til nye steder og vil gjerne høre hva du mener. Miljø og byutviklingskomiteen skal behandle saken den 26. september. Kom med dine forslag i kommentarfeltet eller til postmottak@bsr.oslo.kommune.no så legges det frem for komiteen.

Bakgrunn
Bymiljøetaten (BYM) ønsker innspill fra bydelen i forbindelse med etablering av ladestasjoner for elbil. I dag er det over 1300 kommunale ladeplasser for elbiler i Oslo og i perioden 2018-2020 skal satsingen styrkes. I bydel Stovner er det i følge Bymiljøetaten kun kommunale parkeringsplasser for elbil i Tokeruddalen

De viktigste kriteriene for etablering av nye offentlig tilgengelige ladestasjoner er:

  • At veien eller parkeringsplassen er kommunal og at ladestasjonen kan skiltes med offentlig skilt slik at den er tilgjengelig for alle.
  • Type boligstruktur (blokker og bygårder med lav grad av parkering på egen grunn prioriteres).
  • Antall henvendelser/ønsker fra områder.- Dekningsgrad i området idag (områder der det er svært høy bruk eller langt til nærmeste ladestasjon prioriteres).
  • Trafikale hensyn på veistrekket — ladestasjoner må kunne plasseres slik at de fortsatt gir tilstrekkelig bredde til fotgjengere på fortau og ikke er til hinder for annen trafikk.
  • Andre planlagte formål på veistrekket (ladestasjoner etableres ikke på strekninger som ligger inne med planlagt etablering av gang- og sykkelvei og lignende tiltak).- Lokal strømkapasitet og tilknytningskostnad.

Bymiljøetaten ønsker at parkeringsplassene hovedsakelig konsentreres i områder der beboere ikke har parkeringsplass på egen grunn. BYM har også etablert plasser i nærheten av skog og sjø, slik at man kan lade mens man er på tur.

Se hvor det er ladeplasser

Send inn dine forslag til postmottak@bsr.oslo.kommune.no eller i kommentarfeltet.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.