Følg Bydel Stovner

Har du innspill til trygg skolevei i vår bydel?

Nyhet   •   nov 13, 2019 08:00 CET

Både elever og foreldre kan komme med forslag for å gjøre deres skolevei tryggere (Foto: Freepik.com)

Kjenner du til utrygge skoleveier i Bydel Stovner? Bymiljøetaten i Oslo kommune ønsker innspill fra skoler/FAU og innbyggere til mindre strakstiltak som kan bidra til tryggere og mer trafikksikre skoleveier.

Det er små og store innbyggere i lokalmiljøene som har best kjennskap til trafikkforhold, gangmønster og ulike utfordringer på de lokale skoleveiene. Bymiljøetaten ber derfor nå bydelene samle inn konkrete forslag som kan gjøre skoleveiene mer trafikksikre og skape bedre fremkommelighet.

Dette kan for eksempel være forslag til fartsreduserende tiltak, beskjæring av vegetasjon, skilting av gangfelt, bedre belysning ved gangfelt, ny oppmerking av gangfelt og andre mindre tiltak.

Skoleelever kan bidra gjennom app-en «Trafikkagenten». Skoler, FAU og foreldre kan lese mer om dette på www.trafikkagenten.no.

Bymiljøetaten utfører årlig små og store tiltak for å ivareta trafikksikkerhet, trygghetsfølelse og fremkommelighet på skoleveier i Oslo kommune. Det er viktig for etaten at de som er kjent og ferdes langs og krysser veinettet i Oslo gjør dem oppmerksomme på forhold som kan oppleves som utfordrende.

Alle forslag blir vurdert av Bymiljøetaten, som etter hvert vil sette opp en tiltaksliste for aktuelle tiltak i 2020.

Har du forslag som kan bidra til en mer trygg skolevei i Bydel Stovner? 

Send en e-post til: postmottak@bsr.oslo.kommune.no, merk e-posten "Trafikkagenten".

Frist: 9.desember

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.