Følg Bydel Stovner

​Ung frivillighet på Stovner

Blogginnlegg   •   des 06, 2017 11:00 CET

SOFASAMTALE: De unge frivillige Sahal, Bassa og Agnes i sofasamtale hos Stovner frivilligsentral

Stovner frivilligsentral har publisert rapporten «Ung engasjert frivillig – en rapport om frivillighet i prosjekt Familieferie på Stovner». Rapporten er en gjennomgang av prosjektet som startet opp i 2015.

Prosjektet handler om at unge frivillige har planlagt og gjennomført ferier for barnefamilier i Stovner bydel. Frivilligsentralen inviterte til sofasamtale og gjennomgang av hva de unge frivillige har lært, og hva de ansatte har erfart.

– Vi får så mye igjen for det. Det er et fellesskap som gjør at vi får til dette sammen, forteller Sahal, som er en av de frivillige.

Til sammen har 114 familier deltatt på aktivitetene som ble arrangert av 55 frivillige i alderen 18 til 30 år. Godt samarbeid mellom frivillige og ansatte har vært nøkkelen, og både barnefamiliene, de unge frivillige og de ansatte har dratt nytte av samarbeidet.

Ikke bare folk fra Stovner

Prosjekt «Familieferie på Stovner» har vart i tre år. Rapporten er skrevet for andre som kan ha nytte av et slikt familieferieopplegg. De frivillige som har bidratt kommer fra hele Oslo.

Prosjektet har hatt mer enn 50 unge frivillige. Totalt har 501 personer deltatt i prosjektet, derav 135 foreldre, 13 voksne barn i alderen 20-26 år, 57 ungdommer i alderen 15-19 år, 228 barn i alderen 6-14 år, og 68 barn i alderen 0-5 år.

Stovner frivilligsentral drives av Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo i samarbeid med Bydel Stovner. Rapporten finnes hos Stovner frivilligsentral eller lastes ned fra denne saken, og du kan lese mer her: http://bit.ly/2jLSGYE

Vedlagte filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.