Gå videre til innhold
​Skolebehovsplanshøring: Mer grønt inn i Stovner videregående skole?

Blogginnlegg -

​Skolebehovsplanshøring: Mer grønt inn i Stovner videregående skole?

I disse dager er skolebehovsplanen for grunnskoler og videregående skoler i Oslo for perioden 2019-2028 på høring. Bydelsutvalget behandler høringen i BU-møte torsdag 3. mai. I planen foreslås det et et nytt bygg for byggfag ved Stovner videregående skole. I tillegg foreslås det en ny linje for natur.

Skolebehovsplanen er Utdanningsetaten sitt forslag til løsninger for å dekke behovet for elevplasser i en planperiode. På Stovner er det én videregående skole. Utdanningsetaten mener byggfaget må lokaliseres sammen med resten av skolens tilbud – i dag holder avdeling for byggfag til cirka én kilometer fra selve skolebygget.

I skolebehovsplanen er det derfor planlagt et nytt bygg, og det arbeides med flere ulike lokaliseringer dette. Utdanningsetaten mener et nytt bygg vil gi mulighet for flere elevplasser på byggfag, noe som igjen vil styrke fagmiljøet og gi en helhetlig læringsarena. 

I tillegg utreder skolebehovsplanen muligheten for å etablere naturbruk i forbindelse med utvidelsen, noe som vil bety et nytt fagtilbud ved skolen og i kommunal regi. Skolebehovsplanen legger vekt på at miljø og bærekraft vil ha en styrket plass i fagutviklingen.

Skolebehovsplanen deler Oslo inn i ulike områder, og Stovner bydels innbyggere tilhører grunnskoler i flere av disse. Det er vedtatt og planlagt flere endringer i årene fremover. Det er ingen store endringer i disse tidligere vedtakene. Det er vedtatt nybygg og utvidelse av Vestli skole med fleridrettshall (2020/2021), fleridrettshall ved Tokerud skole og en rehabilitering av Stovner skole, som betyr at nye paviljonger erstattes med permanente bygg. I dette området er det høy oppfyllingsgrad på både barne- og ungdomsskoletrinnet.

Skolene Granstangen og Haugen ligger i Stovner bydel, men har i all hovedsak elever som bor i Alna bydel. En mulig ny barneskole i Verdensparken på Furuset kan ha betydning for beboere i Stovner bydel.

Høringsfristen for skolebehovsplanen er 24. mai. Bydelsutvalget behandler Bydel Stovners høringsuttalelse den 3. mai. Byrådet vil legge fram skolebehovsplanen i september som en del av budsjettforslaget for 2019. Du kan også komme med innspill. Les mer om det her: https://bit.ly/2vJvTpz

Emner

Kategorier

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo