Gå videre til innhold
Rektor på Stovner vgs., Terje Wold, NAV-veilederne Lillian Endahl og Nina Ingebretsen og seksjonsleder  Thu Nguyen  på NAV Stovner.
Rektor på Stovner vgs., Terje Wold, NAV-veilederne Lillian Endahl og Nina Ingebretsen og seksjonsleder Thu Nguyen på NAV Stovner.

Blogginnlegg -

Bygger laget rundt eleven

Torsdag 16. november inviterte NAV Stovner til erfaringsseminar for NAV-veileder i videregående skole. Prosjektet har i over tre år vært et samarbeid mellom NAV, videregående skole og bydelen, og tar sikte på å være et bindeledd rundt elever som står i fare for å falle fra skoleløpet, og elever som allerede har avbrutt videregående opplæring. 

I Oslo er det to veiledere på Stovner videregående skole og to på Hellerud videregående skole i Bydel Alna. Prosjektet er i regi av Arbeids- og velferdsdirektoratet i samarbeid med Utdanningsdirektoratet. 

Under seminaret ble det snakket om hva man har erfart i de tre årene. NAV-veiledernes hovedoppgave har vært å bidra til at ungdom ikke faller fra videregående opplæring, men også å komme med alternative løp som kan passe den enkelte. De har tilbudt støttesamtaler, generell oppfølging, veiledning ved jobbsøk, og har god kunnskap til hjelpeapparatet rundt. Dermed kan de hjelpe til med råd og veiledning om det som finnes av ulike hjelpetilbud. 

Hensikten har vært å se om man kan få en mer helhetlig oppfølging av de som står i fare for å falle fra, samt prøve ut en samarbeidsmodell der NAV-veilederen er en del av elevtjenesten for å se om det vil kunne føre til økt gjennomføring av videregående opplæring og inkludering av ungdom i arbeidslivet. Rektor Terje Wold på Stovner videregående skole mener synligheten til NAV-veilederne på skolen har vært viktig. 
– Det har også vært viktig å bygge et tverrsektorielt lag rundt eleven, sier han. 

Seksjonsleder på NAV Stovner, Thu Nguyen, påpeker at dette prosjektet ikke har et «quick fix», men noe som må samarbeides om. 

Prosjektet skal evalueres mot slutten av 2018. 

Emner

Kontakter

Thomas Wrigglesworth

Thomas Wrigglesworth

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 95877882

Bydel Stovner

Bydel Stovner er en grønn og levende bydel nord i Groruddalen i Oslo. Vi vil være et trygt og inkluderende lokalsamfunn som innbyr til aktivitet, sosialt engasjement og dialog. Vi yter tjenester innen eldreomsorg, oppvekst, sosiale tjenester, helse og en rekke andre av kommunens oppgaver til befolkningen på Stovner.
For å sikre best mulig og riktigst mulige tjenester er vi opptatt av å stadig utvikle våre tjenester sett fra innbyggernes behov. Vi har ambisjoner om å være med på den store digitale utviklingen i samfunnet, slik at våre tjenester til enhver tid er så gode som mulige.

Bydel Stovner
Karl Fossums vei 30
0985 Oslo